Per Gessle

PER GESSLE

En av Sveriges – eller rentav världens – största artister, Per Gessle, uppträder på Popkalaset i Borgå, lördagen den 26 augusti 2017.

Gessle slog igenom i Sverige som sångare och frontfigur i popgruppen Gyllene Tider. Tillsammans med sångerskan, Marie Fredriksson, bildade han 1986 popduon Roxette som var Sveriges största musikexport under åren 1988–1995. I början av 2000-talet hade Gessle även framgångar som soloartist, med album på både svenska och engelska. Totalt har han sålt över 75 miljoner musikalbum över hela världen.

Per Gessle gör nu sin första soloturné på tio år. Den 21 konserter långa turnén startar på Sofiero Slott i Helsingborg den 6 juli, gästar Vasa i Finland den 25 augusti och avslutas på Gamla järnvägsområdet i Borgå den 26 augusti. Speciellt för denna gång är att den svenska stjärnan för första gången kommer att bjuda på låtar från både solokarriären, Gyllene Tider och åren med Roxette.

 

 

 

 

 

Egotrippi_02mv_2014.jpg

EGOTRIPPI 

Egotrippi grundades redan 1993 och har släppt ett antal mycket framgångsrika album med melodisk poprock sedan dess.

Bandet har sålt guld med bland annat skivan Matkustaja, och platina med samlingsalbumet 20 suosikkia. Gruppen har dessutom vunnit flera Emma-pris och toppat listorna i Finland. Egotrippi kommer att släppa ett nytt album ännu i år.

 

Humorguppen KAJ

Kaj är en finlandssvensk musik- och underhållningsgrupp från Vörå i Österbotten.

Gruppen består av de tre medlemmarna Kevin HolmströmAxel Åhman och Jakob Norrgård, vars begynnelsebokstäver i förnamnen bildar gruppens namn. KAJ uppstod i och med ett töntigt framträdande där de drev med pojkband. Numera är KAJ väldigt populära i Svenskfinland och lockar stora publikmängder på deras spelningar.

GOOD HARVEST

Good Harvest består av Hanna Enlöf och Ylva Eriksson som med två akustiska gitarrer, sammanflätad stämsång och en närmast instinktiv känsla för musikaliskt samspel, har fått svindlande 1,8 miljoner visningar av sin livevideo till ”Woodstock” på Facebook på lite drygt två veckor. Good Harvest släpper sitt debutalbum ”In a life and place like this” via Per Gessles nygrundade skivbolag den 31 mars.

one desire.jpg

VENIOR

Venior, eller Emelie Sederholm, är en 22-årig finlandssvensk artist/låtskrivare/producent, som hyllats av media, bloggar och spotify.  Allt började när Emelie deltog som 12-åring i den av Finlands Svenska Ungdomsförbund och YLE arrangerade låtskrivartävlingen Melodi Grand Prix MGP. Hon har ett band från Sverige, och United Talents Agency säljer hennes spelningar internationellt. Hon har trots sin ringa ålder hunnit bo i Stockholm, London och är numera bosatt i Berlin. Venior är just nu aktuell med singeln Wildflower, som uppmuntrar människor att vara sig själva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BARNKALAS kl. 15-16

Under årets Popkalas arrangeras även ett barnkalas mellan kl. 15-16. Då uppträder Sås & Kopp samt Robin Hund & Hans glada orkester

För dem som är intresserade enbart av barnkalaset, finns möjligheten att köpa en biljett enbart till det, naturligtvis till ett billigare pris. De som redan har köpt eller skall köpa en biljett för hela kvällen behöver inte oroa sig; biljetten gäller också under barnkalaset.

SÅS & KOPP

Barnmusiklegenderna Sås och Kopp har under sina över 20 år specialiserat sig på humoristiska sånger och sketcher. Deras sångtexter leker friskt med det svenska språket. Deras skivor klassificeras som barnmusik men de är populära även bland vuxna. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Desire

One Desire består av Jimmy Westerlund, André Linman, Ossi Sivula och Jonas Kuhlberg. Det är samma kärntrupp bakom One Desire som låg bakom Sturm und Drang – Linman skriver låtarna och Jimmy Westerlund producerar, men ­Westerlund är denna gång även en fullvärdig medlem i bandet och axlar gitarren. Deras första singel "Hurt" utkom i januari och har numera ca trehundratusen visningar på Youtube. Bandets debutalbum utkom 24.3 och har fått goda recensioner. Musiken kan klassas till melodiös hårdrock.

 

SVEN

Bande Sven vann den av Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU:n och YLE X3M arrangerade Popturné musiktävlingens final den 9 juni. Därför får Sven uppträda på Popkalaset 2017!

Sven är ett band från Nykarleby som spelar egenskriven soulinfluerad popmusik. Deras första singel spelas på Radio X3M, Radio Vega, YleX och Radio Vaasa. Deras mål är att inspirera folk och att nå ut till en så bred publik som möjligt. Folk ska ha roligt när dom lyssnar på SVEN helt enkelt. Bandet består av Otto Palmborg (sång), Joel Svenfelt (gitarr), Joel Rönn (trummor) och Adam Rönn (bas). Sven får i egenskap av Popturné vinnare uppträda på X3M Live i Dragsvik, Ekenäs, den 13 juni, på Popkalasets stora scen i Borgå den 26 augusti, samt under Musik & Talang musikkonferensen i Vasa den 15 - 16 september.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROBIN HUND & HANS GLADA ORKESTER

Robin Hund & Hans glada orkester har på sina 5 år även hunnit med massor; hundratals spelningar och 6 album. Publiken brukar beskriva deras musik som svängig och rytmisk. Speciellt de fyndiga och roliga texterna brukar få även de minsta barnen på gott humör.