Svenskfinlands största musikfestival

Festivalen har genom åren arrangerats på många håll i Svenskfinland, med Ekenäs som en bas. Popkalaset gästade Borgå första gången 1996 och den senaste gången 2001. Eftersom det är 16 år sedan evenemanget gästade Borgå, är arrangören Finland Svenska Ungdomsförbund FSU glad över att få presentera Svenskfinlands största musikfestival i Östnyland. Biljetterna finns till försäljning på lippu.fi.

Popkalaset samarbetar med stadsfestivalen Moon River i Borgå.

 

TIDTABELL

Artisterna som uppträder under Popkalaset är:
Kl. 15:00 Robin Hund & Hans glada orkester och Sås & Kopp
Kl. 16:00 SVEN
Kl. 16:35 Good Harvest
Kl. 17:25 KAJ
Kl. 18:25 Venior
Kl. 19:35 One Desire
Kl. 20:40 Egotrippi
Kl. 22:00 Per Gessle

Vi förbehåller oss dock rätten till förändringar i tidtabellen.

 

TÅG TILL FESTIVALEN FRÅN HELSINGFORS

Nu har du en ypperlig möjlighet att åka gammaldags tåg ("lättähattu") från Helsingfors till Borgå under festivaldagen. Tåget startar 9:55 från Helsingfors, och anländer i Borgå 11.40. Den stannar vidare i Dickursby, Kervo, Nickby, Hindhår, Hax och Kiala. Biljetten kostar 20 - 3 euro, beroende på var du stiger på. Grupprbatta: 10 pers minus 10 %. Barn och ungdomar: 10-17 år, minus 50 %. Ingen förhandsbokning.
Mera information om tåget.

 

BUSS TILL FESTIVALEN FRÅN NICKBY OCH LOVISA

Festivalbesökare kan härmed boka plats på festivalbussen, som åker från Nickby och Lovisa till festivalområdet, och tillbaka. Tidtabellen är enligt följande: Lovisa - Borgå (gamla vägen) och Nickby - Borgå (väg 170), start 26.8 kl. 15:00 från respektive busstation. Avfärd från Borgå sker 27.8 kl. 00:15. Man kan stiga på och av på vägen, ange det vid anmälning. Färden kostar 5 euro / person / riktning. Man bokar plats i bussen på förhand genom att fylla i följande formulär HÄR. Vi tar emot bokningar tills bussen är full.

 

FESTIVALARMBAND

Biljetten inlöses mot festivalarmband i samband med ingången till festivalen. Kom ihåg att du inte kan hämta ut dina kompisars armband utan de måste göra det själva.

 

PARKERING

Besökarna uppmanas att parkera sin bil annanstans än vid festivalområdet, vars parkeringsområden oundvikligen kommer att bli rätt fullsatta. I närheten finns främst mindre parkeringsområden.

 

FOTOGRAFERING
Det är inte tillåtet att filma på festivalen. Däremot är det helt okej att ta bilder med mobilkameran för privat bruk. Tar du bilder som ska publiceras, ska du ansöka om fotopass. Läs mer under rubriken Media ackreditering.

 

MEDIA ACKREDITERING
Berätta vilket media du rapporterar för, och ungefär i vilken omfattning rapporteringen kommer att ske. Gör din ackrediteringsansökan via info@popkalaset.com senast den 15:e augusti. och glöm inte att meddela om du önskar fotopass eller ej. Vi förbehåller oss rätten att anta eller avslå ansökan.

 

OTILLÅTNA FÖREMÅL
Det är givetvis otillåtet att ta med saker som kan skada andra människor, som knivar, skjutvapen, slagträn etc. Det är heller inte tillåtet med föremål som skymmer sikten för andra, som flaggor eller paraplyer. Det är heller inte tillåtet att ta med egen mat, dryck eller alkohol. Kamerautrustning är inte tillåtet, om du inte beviljats fotopass i egenskap av press.


ALKOHOLOMRÅDEN
Alkohol serveras i avskilda serveringsområden på festivalen. Här släpper vi inte in någon under 18 år, med undantag av VIP området, tillsammans med minst en vuxen. Personer under 18 måste vara nyktra. Det är absolut förbjudet att ta med egen alkohol till Popkalaset, och märkbart berusade personer nekas tillträde till festivalen.
 

MAT & DRYCK

Vi kommer att ha matförsäljare på området av olika slag. Dessa kommer att finnas på konsertbiljettområdet (det gula området nedan på kartan). Det finns glass och godisförsäljning, Texas BBQ foodtruck, Thai street food och Magnus Nyholms laxsoppa.

 

BETALNING

Man klarar sig fint med både kontanter och betalkort på området, men besökarna uppmanas ändå förbereda sig med kontanter för smidighetens skull.

 

PARKERING

Det kommer att finnas en del parkeringsplatser vid Gamla Helsingforsvägen, samt vid sandplanen mitt emot ingången till gravgården (längs med samma väg). Arrangörerna råder dock festivalbesökarna att inte anlända med bil, eller att parkera längre ifrån festivalområdet.

 

TILLGÄNGLIGHET

Området är delvis asfalterat (gamla tavastehusvägen), men är till stora delar en sandplan. Det finns handikapptoaletter på området. Vänligen kontakta festivalorganisationen  ifall ni har frågor om festivalens tillgänglighet.

 

KARTA ÖVER OMRÅDET