Svenskfinlands största musikfestival

Festivalen har genom åren arrangerats på många håll i Svenskfinland, med Ekenäs som en bas. Popkalaset gästade Borgå första gången 1996 och den senaste gången 2001. Eftersom det är 16 år sedan evenemanget gästade Borgå, är arrangören Finland Svenska Ungdomsförbund FSU glad över att få presentera Svenskfinlands största musikfestival i Östnyland. Biljetterna finns till försäljning på lippu.fi.

Popkalaset samarbetar med stadsfestivalen Moon River i Borgå.

 

TIDTABELL

Artisterna som uppträder under Popkalaset är:
Kl. 15:00 Robin Hund & Hans glada orkester och Sås & Kopp
Kl. 16:00 SVEN
Kl. 16:35 Good Harvest
Kl. 17:25 KAJ
Kl. 18:25 Venior
Kl. 19:35 One Desire
Kl. 20:40 Egotrippi
Kl. 22:00 Per Gessle

Vi förbehåller oss dock rätten till förändringar i tidtabellen.

 

OLIKA OMRÅDEN PÅ FESTIVALEN ENLIGT BILJETT TYPER

Festivalen har tre olika biljett huvudtyper; VIP, priority och konsertbiljett. Konsertbiljettområdet är störst, har matförsäljning och ett egen mindre utskänkningsområde längst borta från scenen. Du får röra dig enbart på detta område med en konsertbiljett. På konsertbiljett området kommer du direkt framför scen. Det gör du även med priority biljett, ty området framför scen är delat på tu. På priority området har du egen utskänkning, och hela priority området är ett utskänkningsområde. Du kan med andra ord avnjuta din dryck direkt framför scen. Med priority biljett får du också röra dig fritt på konsertbiljettområdet. Med VIP biljett har du egen utskänkningsområde och matservering. Matserveringen hör dessutom till biljettpriset. Området är i princip hela den gamla tågperongen. Du kan därför sitta vid ditt bord på din egna plats och se scenen fint, då du är högre upp än de på priority området (som annars ligger framför). Med VIP biljett får du röra dig fritt på alla områden under festivalen, och komma tillbaka till din egen plats närhelst du vill.

För alla de övriga biljett typerna, dvs ungdoms- och barnbiljetten, gäller konsertbiljett området.

 

MAT OCH DRYCK PÅ POPKALASET

Festivalen har flera punkter där det säljs mat och dryck. På konsertbiljettområdet, dit även de med VIP och prioritybiljetter kan gå, finns 4 olika matförsäljningspunkter. Det utlovas laxsoppa med bröd av yrkesfiskaren Magnus Nyholm från Tirmo, thailändsk mat av borgåföretaget Thai Street Food, grillmat med Texas BBQ:s food truck och det Koreanska street food konceptet av Sam McCormick, nämligen Kimchi Wagon. Därutöver finns det även godisförsäljning med Stig Rif och glassförsäljning med Vanhan Porvoon Jäätelötehdas.

Popkalaset området har tre olika utskänkningsområden. Det första området finns på det allmänna området, dvs konsertbiljettområdet. Hit får man komma med alla biljett typer. VIP området har egen matservering och utskänkningsområde, och priorityområdet har ett utskänkningsområde som räcker ändå fram till scen. De med VIP biljetter får röra sig fritt på alla områden.

På konsertbiljettområdets utskänkningsområde säljer vi lemonad, kolsyrat- och källvatten. Därutöver några olika öl, samt cider och long drink. På VIP och priority områden säljer vi därutöver rött och vitt vin, skumvin, Jägermeister och Jaloviina (1 stjärna) shots.

 

VIP OMRÅDETS MENY

Sallader, groddar, rostade frön och sesamvinägrett (M,G)

Shichimi kryddad lammfilé, sobanudelsallad med wasabimajonäs (M)

Laxtataki, papayasallad med misomajonäs (M,G)

Naanbröd och fetahummus (L)
-
Mör grissida, söt sojasås med fried rice (M,G)

 

BORGÅ BUSSEN RINKELI KÖR LÖ 26.8
Nu har du världens chans att komma till Popkalaset - Rinkeli-bussen åker enligt normal tidtabell på lördagen 26.8, 10 - 13 och 14 - 17 runt Borgå. Stig ombord och kom till festivalen! Kolla hur bussen kör.

 

TÅG TILL FESTIVALEN FRÅN HELSINGFORS

Nu har du en ypperlig möjlighet att åka gammaldags tåg ("lättähattu") från Helsingfors till Borgå under festivaldagen. Tåget startar 9:55 från Helsingfors, och anländer i Borgå 11.40. Den stannar vidare i Dickursby, Kervo, Nickby, Hindhår, Hax och Kiala. Biljetten kostar 20 - 3 euro, beroende på var du stiger på. Grupprbatta: 10 pers minus 10 %. Barn och ungdomar: 10-17 år, minus 50 %. Ingen förhandsbokning.
Mera information om tåget.

 

FESTIVALARMBAND

Biljetten inlöses mot festivalarmband i samband med ingången till festivalen. Kom ihåg att du inte kan hämta ut dina kompisars armband utan de måste göra det själva.

 

VIP OMRÅDET

De som har köpt en VIP biljett bör nämna sitt namn vid porten. Därefter tilldelas de festivalarmband samt uppgifter om vilket bord är reserverat i deras bruk. VIP området på 200 personer har egna sittplatser, egen utskänkning och för VIP området specifika toaletter. Maten serveras mellan kl. 18 och 21.

 

UPPGRADERING AV BILJETTER

Det är möjligt att uppgradera sin konsertbiljett till en priority biljett vid porten - så länge det finns rum på priority området. Uppgraderingen kostar 20 euro.

 

PARKERING

Det finns en del parkeringsplatser vid Gamla Helsingforsvägen, samt vid sandplanen mitt emot ingången till gravgården (längs med samma väg). Dessa kommer dock oundvikligen att bli rätt fullsatta, som de i första hand är mindre parkeringsområden. Arrangörerna råder därför festivalbesökarna att inte anlända med bil, eller att parkera längre ifrån festivalområdet. 

 

FOTOGRAFERING
Det är inte tillåtet att filma på festivalen. Däremot är det helt okej att ta bilder med mobilkameran för privat bruk. Tar du bilder som ska publiceras, ska du ansöka om fotopass. Läs mer under rubriken Media ackreditering.

 

MEDIA ACKREDITERING
Berätta vilket media du rapporterar för, och ungefär i vilken omfattning rapporteringen kommer att ske. Gör din ackrediteringsansökan via info@popkalaset.com senast den 15:e augusti. och glöm inte att meddela om du önskar fotopass eller ej. Vi förbehåller oss rätten att anta eller avslå ansökan.

 

OTILLÅTNA FÖREMÅL
Det är givetvis otillåtet att ta med saker som kan skada andra människor, som knivar, skjutvapen, slagträn etc. Det är heller inte tillåtet med föremål som skymmer sikten för andra, som flaggor eller paraplyer. Det är heller inte tillåtet att ta med egen mat, dryck eller alkohol. Kamerautrustning är inte tillåtet, om du inte beviljats fotopass i egenskap av press.


ALKOHOLOMRÅDEN
Alkohol serveras i avskilda serveringsområden på festivalen. Här släpper vi inte in någon under 18 år, med undantag av VIP området, tillsammans med minst en vuxen. Personer under 18 måste vara nyktra. Det är absolut förbjudet att ta med egen alkohol till Popkalaset, och märkbart berusade personer nekas tillträde till festivalen.

 

BETALNING

Man klarar sig fint med både kontanter och betalkort på området, men besökarna uppmanas ändå förbereda sig med kontanter för smidighetens skull.

 

TILLGÄNGLIGHET

Området är delvis asfalterat (gamla tavastehusvägen), men är till stora delar en sandplan. VIP området och konsertbiljett området är rekommenderade. Det finns handikapptoaletter på området. Vänligen kontakta festivalorganisationen  ifall ni har frågor om festivalens tillgänglighet.

 

KARTA ÖVER OMRÅDET

PARKERINGSKARTA

Popkalas 2017 parkeringskarta.jpg