Popkalaset_web_bg_2017_B.jpg

Den legendariska musikfestivalen Popkalaset kommer igen!

 Lördagen 26.08.2017 vid den pittoreska gamla järnvägsstationen i Borgå.

Festivalen är en officiell del av Finland 100 jubileet.
Det utlovas namnstarka artister i en blandning med nya lovande sådana. Festivalen äger rum mellan kl. 16 och 24.

Arrangör: Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU

Per Gessle

PER GESSLE

En av Sveriges – eller rentav världens – största artister, Per Gessle, uppträder på Popkalaset i Borgå, lördagen den 26 augusti 2017.

Gessle slog igenom i Sverige som sångare och frontfigur i popgruppen Gyllene Tider. Tillsammans med sångerskan, Marie Fredriksson, bildade han 1986 popduon Roxette som var Sveriges största musikexport under åren 1988–1995. I början av 2000-talet hade Gessle även framgångar som soloartist, med album på både svenska och engelska. Totalt har han sålt över 75 miljoner musikalbum över hela världen.

Per Gessle gör nu sin första soloturné på tio år. Den 21 konserter långa turnén startar på Sofiero Slott i Helsingborg den 6 juli, gästar Vasa i Finland den 25 augusti och avslutas på Gamla järnvägsområdet i Borgå den 26 augusti. Speciellt för denna gång är att den svenska stjärnan för första gången kommer att bjuda på låtar från både solokarriären, Gyllene Tider och åren med Roxette.

 

 

 

 

 

Egotrippi_02mv_2014.jpg

EGOTRIPPI 

Egotrippi grundades redan 1993 och har släppt ett antal mycket framgångsrika album med melodisk poprock sedan dess.

Bandet har sålt guld med bland annat skivan Matkustaja, och platina med samlingsalbumet 20 suosikkia. Gruppen har dessutom vunnit flera Emma-pris och toppat listorna i Finland. Egotrippi kommer att släppa ett nytt album ännu i år.

 

Humorguppen KAJ

Kaj är en finlandssvensk musik- och underhållningsgrupp från Vörå i Österbotten.

Gruppen består av de tre medlemmarna Kevin HolmströmAxel Åhman och Jakob Norrgård, vars begynnelsebokstäver i förnamnen bildar gruppens namn. KAJ uppstod i och med ett töntigt framträdande där de drev med pojkband. Numera är KAJ väldigt populära i Svenskfinland och lockar stora publikmängder på deras spelningar.

GOOD HARVEST

Good Harvest består av Hanna Enlöf och Ylva Eriksson som med två akustiska gitarrer, sammanflätad stämsång och en närmast instinktiv känsla för musikaliskt samspel, har fått svindlande 1,8 miljoner visningar av sin livevideo till ”Woodstock” på Facebook på lite drygt två veckor. Good Harvest släpper sitt debutalbum ”In a life and place like this” via Per Gessles nygrundade skivbolag den 31 mars.

one desire.jpg

VENIOR

Venior, eller Emelie Sederholm, är en 22-årig finlandssvensk artist/låtskrivare/producent, som hyllats av media, bloggar och spotify.  Allt började när Emelie deltog som 12-åring i den av Finlands Svenska Ungdomsförbund och YLE arrangerade låtskrivartävlingen Melodi Grand Prix MGP. Hon har ett band från Sverige, och United Talents Agency säljer hennes spelningar internationellt. Hon har trots sin ringa ålder hunnit bo i Stockholm, London och är numera bosatt i Berlin. Venior är just nu aktuell med singeln Wildflower, som uppmuntrar människor att vara sig själva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BARNKALAS kl. 15-16

Under årets Popkalas arrangeras även ett barnkalas mellan kl. 15-16. Då uppträder Sås & Kopp samt Robin Hund & Hans glada orkester

För dem som är intresserade enbart av barnkalaset, finns möjligheten att köpa en biljett enbart till det, naturligtvis till ett billigare pris. De som redan har köpt eller skall köpa en biljett för hela kvällen behöver inte oroa sig; biljetten gäller också under barnkalaset.

SÅS & KOPP

Barnmusiklegenderna Sås och Kopp har under sina över 20 år specialiserat sig på humoristiska sånger och sketcher. Deras sångtexter leker friskt med det svenska språket. Deras skivor klassificeras som barnmusik men de är populära även bland vuxna. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Desire

One Desire består av Jimmy Westerlund, André Linman, Ossi Sivula och Jonas Kuhlberg. Det är samma kärntrupp bakom One Desire som låg bakom Sturm und Drang – Linman skriver låtarna och Jimmy Westerlund producerar, men ­Westerlund är denna gång även en fullvärdig medlem i bandet och axlar gitarren. Deras första singel "Hurt" utkom i januari och har numera ca trehundratusen visningar på Youtube. Bandets debutalbum utkom 24.3 och har fått goda recensioner. Musiken kan klassas till melodiös hårdrock.

 

SVEN

Bande Sven vann den av Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU:n och YLE X3M arrangerade Popturné musiktävlingens final den 9 juni. Därför får Sven uppträda på Popkalaset 2017!

Sven är ett band från Nykarleby som spelar egenskriven soulinfluerad popmusik. Deras första singel spelas på Radio X3M, Radio Vega, YleX och Radio Vaasa. Deras mål är att inspirera folk och att nå ut till en så bred publik som möjligt. Folk ska ha roligt när dom lyssnar på SVEN helt enkelt. Bandet består av Otto Palmborg (sång), Joel Svenfelt (gitarr), Joel Rönn (trummor) och Adam Rönn (bas). Sven får i egenskap av Popturné vinnare uppträda på X3M Live i Dragsvik, Ekenäs, den 13 juni, på Popkalasets stora scen i Borgå den 26 augusti, samt under Musik & Talang musikkonferensen i Vasa den 15 - 16 september.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROBIN HUND & HANS GLADA ORKESTER

Robin Hund & Hans glada orkester har på sina 5 år även hunnit med massor; hundratals spelningar och 6 album. Publiken brukar beskriva deras musik som svängig och rytmisk. Speciellt de fyndiga och roliga texterna brukar få även de minsta barnen på gott humör.

Biljetter

Biljetterna finns till försäljning på lippu.fi


förköp

* Priority (över 18 år): 69 € + exp.avg.
Konsertbiljett (över 18 år): 49 € + exp.avg.
Ungdomsbiljett (under 18 år)  - 25 € + exp.avg.
Barnbiljett (under 12 år) - 10 € + exp.avg
Barn under 2 år gratis
Biljettförsäljning via Lippu.fi

VID PORTEN

* Priority (över 18 år): 80 €
Konsertbiljett (över 18 år): 60
Ungdomsbiljett (under 18 år)  - 30 €
Barn (under 12 år) - 10 €
Barn under 2 år gratis

Barnkalas Biljetter

Barnakalaset med Robin Hund, Sås & Kopp, ponnyridning och hoppborg äger rum mellan 15-16. Biljetterna kostar 10 €. Alla som har en biljett till hela kvällen kommer in med den. Biljetterna säljs vid porten.

VIP PAKET

OBS! VIP biljetterna har sålts slut!
Vi erbjuder även ett VIP paket, som innehåller inträde till VIP området, en sittplats och en välsmakande buffet middag till priset på 89 €. VIP-paketet inkluderar även egen restaurang service på VIP området samt WC-utrymmen, och bordsplacering med namn för ert sällskap på VIP området. Frågor och bokningar till VIP området bör riktas till info@popkalaset.com eller 050-5014146, under vardagar kl. 9-15. VIP biljetterna säljs enbart i förköp så länge det finns utrymme.

* Priority biljett: eget utskänkningsområde framför scen, egna toaletter.

KARTA ÖVER OMRÅDET

Svenskfinlands största musikfestival

Festivalen har genom åren arrangerats på många håll i Svenskfinland, med Ekenäs som en bas. Popkalaset gästade Borgå första gången 1996 och den senaste gången 2001. Eftersom det är 16 år sedan evenemanget gästade Borgå, är arrangören Finland Svenska Ungdomsförbund FSU glad över att få presentera Svenskfinlands största musikfestival i Östnyland. Biljetterna finns till försäljning på lippu.fi.

Popkalaset samarbetar med stadsfestivalen Moon River i Borgå.

 

TIDTABELL

Artisterna som uppträder under Popkalaset är:
Kl. 15:00 Robin Hund & Hans glada orkester och Sås & Kopp
Kl. 16:00 SVEN
Kl. 16:35 Good Harvest
Kl. 17:25 KAJ
Kl. 18:25 Venior
Kl. 19:35 One Desire
Kl. 20:40 Egotrippi
Kl. 22:00 Per Gessle

Vi förbehåller oss dock rätten till förändringar i tidtabellen.

 

TÅG TILL FESTIVALEN FRÅN HELSINGFORS

Nu har du en ypperlig möjlighet att åka gammaldags tåg ("lättähattu") från Helsingfors till Borgå under festivaldagen. Tåget startar 9:55 från Helsingfors, och anländer i Borgå 11.40. Den stannar vidare i Dickursby, Kervo, Nickby, Hindhår, Hax och Kiala. Biljetten kostar 20 - 3 euro, beroende på var du stiger på. Grupprbatta: 10 pers minus 10 %. Barn och ungdomar: 10-17 år, minus 50 %. Ingen förhandsbokning.
Mera information om tåget.

 

BUSS TILL FESTIVALEN FRÅN NICKBY OCH LOVISA

Festivalbesökare kan härmed boka plats på festivalbussen, som åker från Nickby och Lovisa till festivalområdet, och tillbaka. Tidtabellen är enligt följande: Lovisa - Borgå (gamla vägen) och Nickby - Borgå (väg 170), start 26.8 kl. 15:00 från respektive busstation. Avfärd från Borgå sker 27.8 kl. 00:15. Man kan stiga på och av på vägen, ange det vid anmälning. Färden kostar 5 euro / person / riktning. Man bokar plats i bussen på förhand genom att fylla i följande formulär HÄR. Vi tar emot bokningar tills bussen är full.

 

FESTIVALARMBAND

Biljetten inlöses mot festivalarmband i samband med ingången till festivalen. Kom ihåg att du inte kan hämta ut dina kompisars armband utan de måste göra det själva.

 

PARKERING

Besökarna uppmanas att parkera sin bil annanstans än vid festivalområdet, vars parkeringsområden oundvikligen kommer att bli rätt fullsatta. I närheten finns främst mindre parkeringsområden.

 

FOTOGRAFERING
Det är inte tillåtet att filma på festivalen. Däremot är det helt okej att ta bilder med mobilkameran för privat bruk. Tar du bilder som ska publiceras, ska du ansöka om fotopass. Läs mer under rubriken Media ackreditering.

 

MEDIA ACKREDITERING
Berätta vilket media du rapporterar för, och ungefär i vilken omfattning rapporteringen kommer att ske. Gör din ackrediteringsansökan via info@popkalaset.com senast den 15:e augusti. och glöm inte att meddela om du önskar fotopass eller ej. Vi förbehåller oss rätten att anta eller avslå ansökan.

 

OTILLÅTNA FÖREMÅL
Det är givetvis otillåtet att ta med saker som kan skada andra människor, som knivar, skjutvapen, slagträn etc. Det är heller inte tillåtet med föremål som skymmer sikten för andra, som flaggor eller paraplyer. Det är heller inte tillåtet att ta med egen mat, dryck eller alkohol. Kamerautrustning är inte tillåtet, om du inte beviljats fotopass i egenskap av press.


ALKOHOLOMRÅDEN
Alkohol serveras i avskilda serveringsområden på festivalen. Här släpper vi inte in någon under 18 år, med undantag av VIP området, tillsammans med minst en vuxen. Personer under 18 måste vara nyktra. Det är absolut förbjudet att ta med egen alkohol till Popkalaset, och märkbart berusade personer nekas tillträde till festivalen.
 

MAT & DRYCK

Vi kommer att ha matförsäljare på området av olika slag. Dessa kommer att finnas på konsertbiljettområdet (det gula området nedan på kartan). Det finns glass och godisförsäljning, Texas BBQ foodtruck, Thai street food och Magnus Nyholms laxsoppa.

 

BETALNING

Man klarar sig fint med både kontanter och betalkort på området, men besökarna uppmanas ändå förbereda sig med kontanter för smidighetens skull.

 

PARKERING

Det kommer att finnas en del parkeringsplatser vid Gamla Helsingforsvägen, samt vid sandplanen mitt emot ingången till gravgården (längs med samma väg). Arrangörerna råder dock festivalbesökarna att inte anlända med bil, eller att parkera längre ifrån festivalområdet.

 

TILLGÄNGLIGHET

Området är delvis asfalterat (gamla tavastehusvägen), men är till stora delar en sandplan. Det finns handikapptoaletter på området. Vänligen kontakta festivalorganisationen  ifall ni har frågor om festivalens tillgänglighet.

 

KARTA ÖVER OMRÅDET